Helgens planer är resa till Talinn

Man vill ju alltid avsluta sommaren på bästa sätt och i år är det klassresan till Talinn som gäller. :) Vi kommer vara borta heela helgen. Det blir kul med en båtresa, sova över i Tallinn och umgås med klassen. Den här inlägget får vara bildfri men jag lovar att visa bilder efter. Ha en bra helg och ta vara på den här sommarens sista helg!

ukraine ukraine ukraine1,2.Någonstans i centrum 3.Med Polina 4.Bredvid Sankt Andreas kyrka 5.Stugan 6.Strandpromenaden

 
Jag kunde inte ens drömma om att få komma till Kiev för andra gången på en sommar. Men plötsligt händer det bara. Spontant och så oförberett. Helt underbara tio dagar bestod av massa fina träff med släkt och vänner, många promenader och skratt med min fina vän Ira, några varma och riktigt sköna dagar på stugan, promenader längst Kievs vackra gator, lite shopping och massa sol.

Perfect Weekend

Idag började skolan. De kommer bli jobbigt att stiga upp tidigt och all plugg. Under sommaren har jag blivit såå lat dock har jag även vilat ut så att jag känner mig ganska redo för ett nytt skolår. 
Har haft en underbar helg på Rasses stuga med trevliga typer. Vi åkte båt, badade bastu, hoppade från klippor, åt goda saker, pratade och skrattade. Bättre avslutning på sommarlovet kunde det inte bli.
 

Home, sweet home

Efter 3 dagars resa hit känns det faktiskt riktigt skönt att vara på Åland igen. Vi kom hem från färjan kl 5 på morgonen och jag sov såklart hela morgonen. Hela dagen var det sol och varmt. Jag och Linn fikade ute vilket var hur mysigt som helst.
 
Den här helgen är den sista före skolan början så att jag ska försöka att ta vara på den. Nu ska det packas lite för att ganska snart far jag och Emma, Lotta och Tobbe till Rasses stuga. Oj det känns att jag har inte träffat dom alla på hundra år. :)

выставка цветов к 1025 лет крещения руси

Igår på dagen besökte jag, min syster och min mormor en jättefin utställning i Kiev. Helt sjukt var det var fint! Tänk hur mycket tid man måste lägga ner och hur mycker jobb det krävs för att göra allt det här.
Sista bilden haha

Where am I

Hihi det blev en spontan resa till Kiev. Vi kom hit igår kväll. Gissa hur glad är jag! :)
Glad tjej som kommer att få spendera 10 dagar i Kiev nu, vilken fiin start på augusti!

Gdansk, fina Gdansk


 
Gdansk är ännu en till polsk stad som vi blev lite bekanta med. Vi hitta gamla stan väldigt lätt. Det kanske berodde på att Gdansk är inte super stor? Den såg iaf mysig och vacker ut. Gamla stan påminner mig lite om Stockholm. Inte alltid men ibland. Jag är så glad över att vi bila till Ukraina på ett helt annat sätt. Då fick vi se Polen för att det var riktigt kul. Det har vackra städer, iaf de jag såg. Någon annan gång skulle jag även vilja besöka Krakow. Den verkar vara jättefin stad den också.

Warszawa Warszawa Warszawa

Kulturpalatset
 
Biltur längs Warszawas vackra gator
 
Gamla stan
 
Hotellet där vi stanna
 
Det är nästan en månad sedan jag och min familj besökte Warszawa och det är bara först nu jag visar bilderna, hehe. Efter att jag har besökt huvudstaden kan jag säga stolt att jag har äntligen lärt mig stava Warszawa rätt och inte Warsawa eller Warszava, haha. Warszawa har en stor historia bakom sig och det skulle vara kul att se av den staden lite mera.

RSS 2.0