Årsresumé 2013

Januari
Mitt år började bra. Januari bestod av trevliga tjejkvällar och ja, helger var roliga den här månaden. Det ända som gjorde månaden mindre bra var att en person gick bort.
 
Februari
Februari var nog en vanlig månad för mig utan några riktigt stora händelser. Eller jo en släkting dog, vilket var ju väldigt synd. Men annars prov, dans, serier och vänner så såg min månad ut.
 
Mars
I mars som vanligt började jag tröttna på all snö och jobbiga minusgrader. Vill ju ha en början på vår. Det blev en tidig påsk men inte någon tidig vår. Tror inte att det hände speciellt mycket.
 
April

April var en fantastisk månad! Såklart det beror på Lanzaroteresan. Helt underbart att få sola, bada redan i april. Man kan väl säga att min sommar börjades i april. Allt var jättebra, god mat, Atlanten, härlig väder, bra hotel, roliga bilutflykter när vi besökte fina och intressanta platser. När jag kom hem så fick jag ta igen ganska mycket i skolan men det var såå värd. :)
 
Maj
Det blev varmare, mycket varmare. Annars så det blev allt mindre och mindre kvar till sommarlov, min lillasyrra fyllde år, hade dansgalan, for på stafettkarnevalen och jag slog min egen rekord inom bloggen både på unika personer och på kommentarar. Vilket var ju väldigt kul. 
 

Juni
I juni fick vi efterlängtade sommarlov. For äntligen till Ukraina. Träffade folk, släkt, for till stugan, badade med delfiner, gick på teater och allt möjligt trevligt. En bra och varm sommarmånad!
 
July

Lillasyster, mamma och jag i Gdansk
Warshawa, Polens huvudstad
July var en härlig månad. Den började i Kiev. Men efter en vecka var jag tillbaks på ön. Vi åkte hem genom Polen som jag har aldrig besökt tidigare så det blev en övernattning i Warshawa. Det första jag gjorde när jag kom hem var att gå till Dinos och träffa Linn. Sedan var jag på Emmas konfirmation och i slutet av månaden var det dags för Rock off. Sedan minns jag att jag var barnvakt ganska mycket.
 
Augusti

Augusti var en gryym månad. Helt oförväntat. I början av månaden blev det en spontan resa till Kiev i tio dagar och det är helt sjukt hur kul det var. Hängde mest med min saknade vän Ira(som tur var hon i stan) men även med andra vänner också. När jag kom hem var det inte länge kvar till skolan. Emma fyllde år. Avslutade mitt sommarlov på bästa sätt med Emma, Lotta, Rasse och Tobbe genom att fara till Rasses stuga. Det var väldigt kul. När det gäller själva sommarens avslutning blev den också väldigt bra. Vi for med klassen till Tallinn och spenderade vår helg där :)
 

September
Väldigt sköön månad och varm(!!) Har aldrig varit med om sådan varm september på Åland. Jag kunde inte förstå hur är det möjligt att kunna ta ett bad i havet efter skolan i september när det andra år brukar vara rätt kallt.

Oktober   
I oktober hade vi en tema dag i skolan, Julie hade sin Halloweenkväll. Det var roligt förutom att jag blev lämnad i ett stall.
 
November
Både min lillebror och min pappa fyllde år, julfestmöterna då och då, jag och Emma praoade på Ålandtidningen, jag fyllde 16 år och hade tjejmiddag. En bra månad!
 
December
December, den sista månaden på året har varit en riktig bra och mysig månad! Julhandlade med Emma, hade massa massa julfestmöten och den 19dec blev det dags för julfesten, var med i dansgalan, Lotta hade en Harry Potter tema kväll, såg på julfilmer, åt julmat och på årets sista lördag for jag med mamma till Stockholm.
 
Tack för 2013 det var ett bra år med mycket trevliga händelser men jag hoppas att 2014 blir ännu bättre. Nyårsplaner börjar äntligen bli ganska klara. Jag hoppas på en trevlig start på nyår ikväll och så önskar jag att 2014 ska bli ett jättebra och lyckligt år med många glada händelser och med mycket härligt skratt.

throwback thursday - 5 underbara minuter(sommaren 2013)

Att simma med delfiner är en av de sakerna som jag har aldrig gjort före 2013. Roligt var det, verkligeen. Tack så mycket mormor och morfar! Tycker att en sådan grej borde alla testa någon gång. Speciellt de personer som tycker om djur skulle älska det.
 
Jag minns tre saker från denna stund:
1. Delfinernas skinn kändes typ lite som gummi.
2. Oj, vad rädd jag var att göra delfinen illa. Jag trodde att jag skulle bryta dens ben eller något.
3. Det fanns en sak som gjorde att jag kunde inte njuta till 100. Jag var vääldigt osmart och hade på mig en bandeau bikini. När delfinen förde mig fram(oj det måste vara tungt) åkte min överdel ner hela jävla tiden.
 
Delfiner är otroligt positiva och söta djur. Det är en underbar upplevelse att simma med dem. Om du får chansen så gör det. Tror inte att du kommer ångra!

God Jul!

Det här inlägget kommer inte bli särskild långt. Jag tänkte bara önska er alla en riktigt God Jul!
Och nu tänkte ni säkert, skit vilken fin pepparkakshus jag gjorde, men det är egentligen Emma som gjorde den.

nu är det jullov

Den här veckan börjades väldigt stressigt men nu på fredagen blev det en vändning. Så jag hade en lung helg.
Det är mycket som skulle hända den här veckan bland annat dansgala och julfesten. Det var mycket förberedelser hit och dit. Tur iaf att alla prov för i år var skrivna annars skulle jag bli galen. Nu efter att ha allt det här över kan jag äntligen andas lungt. Dansgala gick nog bra och julfesten för den delen också. Jag hade jättekul och jag tycker att vi nior gjorde det bra.
 Jag, Emma och Julie på Julfesten

drömmen som blev sann

 
Vi som har läst eller sett varenda Harry Potter film/bok, måste erkänna att vi alla har någon gång drömmit bort oss och önskat att få ett brev från Hogwarts. Nu efter många år så får jag det, bättre sent än aldrig :)
 
 
Iaf nu drar jag till Lottas tjejkväll. Som ni har säkert förstått så har hon Harry Potter som tema. Tror att det kommer bli hur bra som helst :) Förresten visst är inbjudan fiiin, det var fina Emma som gjorde den. 

... sometimes the green mile seems so long

Det är inte varje dag jag ser sådana filmer som Gröna milen. Jag blir riktigt förtjust i filmer som får mig både gråta och skratta. Skapelsen av regissören Frank Darabont som är baserad på Stephen Kings bok är just en sådan. Enligt mig dock, fäller man mera tårar i den än man skrattar. Det är kanske därför jag uppskattar verkligen lite ljusare scener i filmen som får mig att le. Utan dem skulle filmen var lite tråkigare, lite sorgligare, lite svårare att se.
 
"I've lived a lot of years, Ellie, but 1935 takes the prize."
 
Någon gång i 1935 får Gröna milen en ny fånge som heter John Coffey. Det är enorm stor afroamerikan som är dömd till dödsstraffen. För Paul Edgecomb, som jobbar där borde det inte vara särskild svårt att tro på gigantens skyldighet till brottet. Problemet är att John påminner snarare ett oskyldigt barn som är till och med rädd för mörket än någon grym brottsling. Sedan börjar det hända saker, underliga saker. 
Den här filmen visar vilka känslor människor upplever. Både de som straffas på den elektriska stolen men även människor som utgör straffen. Filmen väcker en hel del funderingar om fängelset,om brottslingar och så klart om själva livet.
 
Gröna milen är en riktigt gripande film. Vissa scener är otroligt starka, starka att det tränger sig djupt i ens hjärta. Jag skulle nog våga säga att det är en av det bästa filmer jag har sett om inte den bästa. Mitt tips för er som tänker se den här filmen var redo på att ha tillräckligt gott om pappershanddukar, det lär behövas! :)

 
 
"John Coffey, like the drink, only not spelled the same"
 
När det gäller filmens skådespel är den av mycket hög kvalité. Alla skådespelare har lyckats med sina roller men aktören som spelade JohnMichael Clarke Dunkan, hans skådespel dominerade mest. Han spelade fantastisk.

Julhandla ♥

Åh, vad härligt det var idag att vakna upp och se snö ligandes utanför. Det var verkligen på tiden, att den skulle komma. Allt blir så himla mycket finare i vitt. Det är nästan lite underligt att snön kunde komma så passligt, just den dagen då jag och Emma skulle gå på vår traditionella julklapphandling.
1.En mysig och god paus mitt i julklappshandlingen  2.I stan  3.På väg hem, redan mörkt  4.Avslutar lördagen med ett skönt bad

December, you are the last one so be the best one

Årets mysigaste månaden har kommit. I december vill jag ha många mysiga film- eller seriekvällar med massa filtar och ljus. Jag vill ha mycket julkänslor, höra på julmusik, handla julklappar, se på härliga julfilmer och baka pepparkakor. Och sist men inte minst vill jag ha SNÖ, mycket snö.

Weheartit bilderna

RSS 2.0